Tips nr.1 – Gå dina steg

Tänkte mig några ord kring att alltid nå sitt stegmål varje dag.

Personligen tror jag inte att detta med att nå 10.000 steg varje dag behöver vara på pricken exakt. Däremot använder jag gränsen med 10.000 steg för att aldrig låta mig själv slappa till det helt och hållet.

Har jag haft en riktigt slapp dag, stillasittande dag eller kanske vaknat sent och inte fått gjort någonting vettigt alls, kan det vara bra att få en spark i baken. Denna spark består av målet 10.000 steg om dagen.

När jag började räkna dessa steg i mitten av 2018 någonstans, började det som ett dagligt mål för att hålla igång och mäta min aktivitet. När jag nu 1,5 år senare fortfarande inte har missat EN ENDA dag med detta mål, är det nästan som ett beroende. Med det sagt inget beroende med negativ klang, snarare tvärtom.

Det bästa, även om det är jobbigt när det sker, är att man kommer upp ur soffan, ut ur huset eller upp och ner i trapporna när det finns risk för att missa målet. Om min Apple Watch visar 7000 steg och klockan är 21.00, ja då är det bara att ge sig ut och promenera en liten stund.

Om du som läser tänkt dig att börja försöka hålla 10.000 steg dagligen. Se till att skaffa en stegräknare du trivs med. Det finns MASSOR av olika modeller och märken i alla möjliga prisklasser. Själv använder jag Apple Watch och är helt nöjd med detta.

Hoppas du når dina mål, och försöker ge dig på 10k steg om dagen!

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *