60 dagar.se är INTE någon metod eller ”quickfix”

Ibland får jag meddelanden och frågor om jag inte har någon sammanfattning eller schema för min ”metod”. Vilket gör att jag nog behöver förklara denna sida, projekt och varför 60dagar.se finns!

Jag började för många år sedan inse att jag själv, personligen, gillade att se förändring, förbättring och progression i min träning. Hur gör man det då ? På massor av sätt, såklart.

Det går att väga sig, mäta sig, ha koll på hur mycket vikt du lyfter på gymmet, hur snabbt du springer 5km, om dina kläder passar eller hur mycket syre du kan ta upp.

Hur jag än mätte, så behövde jag ett bra intervall över start/mål. Jag ville alltså kunna sätta upp småmål och kunna välja olika områden eller typ att ämne och kunskap, där fokus skulle ligga en lite kortare period. 

Efter lite funderande, kom jag fram till att 60 dagar är en lagom period för att kunna se förändring, lite progression och få en indikation på var du är på väg med ditt ”fokus”.

60 dagar är inte heller för lång tid för att tappa greppet om vad det är du fokuserar på, och du kan enkelt länka ihop en eller två perioder, om du vill dela upp ditt fokus på fler olika delar.

Så. Sammanfattning. Denna sida handlar inte om QUICKFIX eller snabblösning till den perfekta kroppen. 60 dagar är helt enkelt en period, en tidsrymd, jag gillar att mäta och använda för planering. Det är allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *