Vikt

När det kommer till själva vikten på en person, speciellt om jag pratar om mig själv, ser jag inte det som att man kan räkna ut vad någon SKA väga.
Visst, det finns stöd av forskning och olika sätt att visa vad en bra eller idealvikt är, men min egna inställning är att man själv känner vad som är bra, lagom, för mycket och för lite. BMI ger exempelvis en fingervisning och har fungerat bra på just mig, men mindre bra och rent av dåligt för andra.
 
En ytterligare sak att ta i beräkning är ju vad syftet med att väga sig är. Håller någon exempelvis på att bygga muskler på gymmet dag ut och dag in, kanske den personen inte är intresserad av viktnedgång. Någon annan kanske vill rasa i vikt på ett helt annat sätt.
 
På denna sidan pratar jag personligen mycket om att gå ner i vikt. Bara för att jag personligen är ute efter detta (för att sedan hålla en målvikt) är för att jag själv behöver någon form av mätsticka för ”hur det går”. Jag kompletterar även med att mäta mig på olika delar av kroppen. Då får jag en mer överskådlig bild över vad som händer med min träning.